(Vrijwillige)bedrijfsbeëindiging

Heeft u om wat voor reden dan ook een overschot aan voorraad, overtollig materieel of wilt u inventaris verkopen? Wij kunnen u helpen om deze producten tegen een goede prijs weg te zetten, waarbij u volledig ontzorgd wordt.

(Vrijwillige)bedrijfsbeëindiging:
wat nu?

Er zijn verschillende redenen waarom een bedrijf ervoor kan kiezen om te stoppen met haar activiteiten. Bijvoorbeeld als het bedrijf niet meer levensvatbaar is en niet langer winstgevend is, als er geen vraag meer is naar het product of de dienst die het bedrijf aanbiedt, of als de kosten hoger zijn dan de opbrengsten. Ook kunnen er andere redenen zijn: veranderingen in de markt of de economie, veranderingen in wet- en regelgeving, of veranderingen in de behoeften van de klanten. Als het bedrijf in financiële problemen verkeert, kan een vrijwillige bedrijfsbeëindiging ook een oplossing zijn om schulden te verminderen en verdere financiële verliezen te voorkomen. In deze situaties kan het veilen van bedrijfseigendommen een manier zijn om de financiële lasten te verminderen en eventuele schulden af te lossen.

Bedrijfseigendommen verkopen

Wanneer een bedrijf stopt met haar activiteiten, kan het veilen van de bedrijfseigendommen een goede optie zijn. Bij een veiling worden de goederen en producten van het bedrijf verkocht aan de bieder met het hoogste bod. Zo kunnen veilingen een oplossing bieden om de schulden te verminderen en zo de liquidatie van het bedrijf te vereenvoudigen. Dit komt omdat online veilingen een groot aantal potentiële kopers kunnen bereiken en het proces vereenvoudigen voor zowel de verkoper als de koper. De veiling kan worden georganiseerd op locatie of vanaf een externe locatie, wat de kosten en de inspanning voor de verkoper kan verminderen. Ons dochterbedrijf Onlineveilingmeester.nl verzorgt deze veilingen, waarbij u volledig ontzorgd wordt.

Voorafgaand aan en tijdens de veiling

Voordat de veiling begint, is het belangrijk om alle eigendommen te inspecteren en een gedetailleerde inventaris te maken. Dit betekent het noteren van de staat van elke eigendom, de leeftijd en alle bijbehorende documentatie zoals garanties en handleidingen. Dit helpt potentiële kopers om weloverwogen beslissingen te nemen en problemen tijdens de veiling te voorkomen. Tijdens de veiling kan het zijn dat er verschillende soorten bieders zijn. Dit kunnen potentiële concurrenten zijn, andere bedrijven of particulieren die op zoek zijn naar specifieke activa. Het biedproces verloopt soepel via de website en alle bieders krijgen de kans om hun bod uit te brengen.

Internationaal klantenbestand

Mede doordat Onlineveilingmeester.nl over een internationaal klantenbestand beschikt bereikt zij de juiste eindgebruikers van de producten. Een eindgebruiker heeft een groter belang bij het product dan een handelaar of een opkoper en daardoor ontstaat er een hogere prijs per product, wat weer resulteert in een grotere eind opbrengst voor de ondernemer.

Benieuwd hoe wij u kunnen helpen?
Denkt u erover na om uw bedrijf te beëindigen? Wij kunnen u helpen bij het verkopen van de inventaris, zodat u minder zorgen heeft. Neem vrijblijvend contact met ons op over de mogelijkheden van online veilen.

Vragen?
Neem direct contact op met onze adviseur.

Jaap Herder

Veilingadviseur ondernemers

Vul het formulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.