Als eerste in Nederland

Als eerste in Nederland

Ondernemen is vooruitzien. Dat besefte de oprichter van OVM | Group, Arjen Damminga, zich. Hij bedacht dat hij de eerste online veilingmeester in Nederland wilde worden.

Als eerste in Nederland

In 2007 bedacht Arjen Damminga als afstudeeropdracht een uniek businessmodel voor de Nederlandse markt; online veilen.
Hij richtte Onlineveilingmeester.nl op en bouwde de jaren erna zijn activiteiten en team gestaag verder uit onder de vlag van OVM | Group.

We zijn groot geworden door gewoon te doen, steeds met het oog gericht op de behoeften van onze klanten. Inventariseren, taxeren, adviseren en investeren; het sluit naadloos aan bij de core-business; veilen. Vanuit het Noorden van Nederland verspreidden de activiteiten zich als een olievlek uit over het land en delen van Europa.

Missie

Wij omarmen de circulaire gedachte en doormiddel van onze veilingplatformen stellen we kopers en verkopers in de gelegenheid om de levensduur van producten en materieel te verlengen. Onze klanten behandelen we zoals we zelf behandeld zouden willen worden en we stellen hoge eisen aan betrouwbaarheid. We gaan slagvaardig te werk en maken van veilen een zorgeloze manier van verkopen.

Visie

Wij streven ernaar dat alle goederen en onroerende goederen optimaal worden benut uit respect voor mens en natuur. De komende jaren willen wij uitgroeien tot hét veilingplatform voor overheidsinstanties en ondernemers die hun overtollige materieel op een circulaire wijze willen doorgeven aan nieuwe eindgebruikers. We kijken positief naar de toekomst en zijn ervan overtuigd dat we samen met onze klanten toewerken naar een steeds duurzamere wereld

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Bij OVM | Group streven we niet alleen naar 100% recycling en het gebruik van duurzame materialen. We vinden het ook belangrijk iets terug te doen voor de maatschappij.

Passend werk en ontwikkeling

We vinden het belangrijk dat ieder mens zich gewaardeerd voelt en een kans krijgt om zichzelf te ontwikkelen. Vanuit deze gedachte bieden we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een passende functie aan. Daarnaast zijn stagiaires en BBL-studenten bij ons ook van harte welkom.

Maatschappelijke veilingen

Met onze veilingplatformen dragen we niet alleen bij aan een circulaire doorgifte van middelen en een financieel aantrekkelijke opbrengst. Ook stellen we ons platform regelmatig ter beschikking voor het ondersteunen van maatschappelijke goede doelen; zo organiseren wij belangeloos veilingen waarbij de opbrengst in zijn geheel naar het goede doel gaat. Zowel lokaal als nationaal zetten we ons hiervoor in.

Sponsoring

Wij stimuleren beweging, zowel in het doorgeven van producten als in sport. Het is belangrijk dat mensen hun ambities op het gebied van sport kunnen uitoefenen en behalen. Daarom zijn wij sponsor van wielervereniging de Kannibaal. Daarnaast doen wij zelf ook elk jaar mee aan de 4 Mijl in Groningen, een goed voorbeeld doet tenslotte goed volgen. 

Circulair met OVM | Group

Wij omarmen de circulaire gedachte en stellen onze kopers en verkopers in de gelegenheid om samen met ons deze gedachte inhoud te geven.  Wij streven ernaar dat alle goederen en onroerende goederen optimaal worden benut uit respect voor mens en natuur. 
Wij zoeken actief naar samenwerkingspartners die onze circulaire ambitie omarmen. Wij zijn sterk vertegenwoordigd in het overheidslandschap. Gemeenten, waterschappen, provinciën en overige overheidsinstanties kiezen er dan ook voor hun overtollige goederen, voertuigen en materieel via ons veilingplatform aan te bieden.

Onze circulaire gedachte

We zien nog regelmatig dat goederen en materieel ruimschoots voor uitputting, worden afgeschreven en/of vernietigd. Dit willen we voorkomen. Deze goederen en materieel kunnen vaak nog makkelijk een 2e of 3e keer worden gebruikt door een andere groep eindgebruikers. Hier begint onze uitdaging; het vinden van de juiste koper. Door middel van veilingen koppelen we deze potentiële kopers aan de producten of het materieel van onze opdrachtgever. 

CO2 neutraal hoofdkantoor

Ons hoofdkantoor in Groningen en onze vestiging in Heerenveen zijn al volledig gasloos. We onderzoeken de mogelijkheid om ons hoofdkantoor volledig energieneutraal te laten draaien. Daarnaast trachten we afval tot het minimum te reduceren. Het afval dat we wel produceren (plastic, papier, karton etc.) wordt gescheiden aangeleverd.

Samenwerking met duurzame verzenders

Omdat we de circulaire gedachte ook bij onze klanten onder de aandacht willen brengen, werken we met verzenders die de duurzame gedachte ondersteunen. Daarnaast laten we kavels van onze thuisbezorgd veilingen d.m.v. fietskoeriers bezorgen. 

CO2 compensatie

Naast het feit dat we de mogelijkheid onderzoeken om ons pand energieneutraal te maken kijken we ook naar de CO2 compensatie. Zo bestaat een deel van onze vloot uit elektrische auto’s en onderzoeken we mogelijkheden om onze CO2 uitstoot te compenseren.

Meer over OVM | Group

Bij Onlineveilingmeester.nl zijn we altijd op zoek naar enthousiaste nieuwe collega’s. Check de vacatures.

Benieuwd wie er dagelijks werken aan onze dienstverlening? Neem een kijkje.

Op je gemak even lezen wat we doen? Check onze brochures.