Onlineveilingmeester.nl
Overheden

Bedrijfsbeëindiging Ron Lentjes Tegels & Sanitair

‘De spanning is het mooist, pas op het laatst weet je welke opbrengst je tegemoet mag zien’

Ron Lentjes kwam 22 jaar geleden vanuit het westen van het land naar Drenthe om te gaan rentenieren en te genieten van het leven na een succesvolle carrière. Toen de boerderij waarin hij ging wonen verbouwd moest worden en Ron bij een badkamerspecialist op zoek was naar een Whirlpool, begon het ondernemersbloed toch weer te kruipen waar het niet gaan kon. Ron kocht niet één whirlpool maar een hele partij bij de leverancier en besloot, als een van de eersten op dat moment in Nederland, vanuit zijn boerderij te gaan handelen in whirlpools. Dit liep zo goed dat hij vervolgens partijen uit faillissement begon op te kopen en zich volledig te richten op de verkoop van sanitair.

Uiteindelijk werd de boerderij hier toch wat te klein voor. Toen een van zijn klanten 7 jaar geleden besloot te stoppen, besloot Ron het bedrijfspand aan de Stephensonstraat 45 B in Hoogeveen te gebruiken voor zijn verkoopactiviteiten.

 

De verkoop kwam niet gelijk op gang en daarom besloot Ron zich te wenden tot Onlineveilingmeester.nl om zijn producten te gaan veilen. ‘Dit was een groot succes, dus organiseerden we samen jaarlijks meerdere veilingen.’
Door de veilingen die werden georganiseerd, kreeg het bedrijf elke keer aandacht bij kopers van Onlineveilingmeester.nl en de nieuwe potentiële kopers die d.m.v. diverse marketingactiviteiten werden bereikt.  

‘Het mooie van een veiling vind ik toch de spanning, het is een grote loterij waarbij op het laatst pas duidelijk is welke opbrengst je tegemoet mag zien’. ‘Daarnaast is het een mooi middel om in zeer korte tijd een groot gedeelte van je voorraad kwijt te raken. Daardoor kun je ook groter inkopen omdat je weet dat je het toch wel kwijt raakt.’ Een bijzonder item op de veiling was een ligbad dat beschilderd is door de Groningse kunstenares Erika Stulp. Ron is fan van deze kunstenares en heeft zelf meerdere kunstwerken van haar in huis. Een tijd terug vroeg ze Ron of ze een ligbad mocht schilderen en het resultaat hiervan vond je terug op de veiling. Dit ligbad kan, door een speciale coating, ook daadwerkelijk gebruikt worden.
Ron dacht de afgelopen jaren al meerdere keren aan stoppen, maar toen hij 69 werd vond hij het mooi geweest. Daarom sloot hij af met twee opheffingsveilingen van baden en badmeubels. De verwachtte opbrengst werd overtroffen, waardoor Ron nu met een goed gevoel echt kan gaan rentenieren, reden voor wat confetti!

Vragen?
Neem direct contact op met onze adviseur.

Jaap Herder

Veilingadviseur ondernemers

Bekijk ook andere projecten

PROJECTEN

Vrijwillige bedrijfsbeëindiging Restaurant de Pauw

PROJECTEN

Aankoop Tuincentrum Hardenberg