Duidelijke toename in bedrijfsbeëindigingen

Onlineveilingmeester.nl ziet de afgelopen maanden dat het aantal bedrijfsbeëidingingen aan het toenemen is. Na corona hebben veel ondernemers geen buffer meer en nu de energieprijzen en ander grondstofprijzen ook fors zijn gestegen is dit voor veel bedrijven, met name in de horeca, de laatste druppel.

Veel van deze bedrijven kiezen ervoor om, afhankelijk van de situatie, hun volledige inboedel of een deel hiervan door ons te laten veilen. Dit kan voor een financiële injectie zorgen die noodzakelijk is om de bedrijfsactiviteiten voort te zetten of om op een verantwoorde manier het bedrijf te beëindigen.

Hoe gaat het proces in zijn werk? Wanneer bedrijven of particulieren contact met ons opnemen zijn er twee opties om goederen en materieel te veilen. Dit kan enerzijds door goederen in te brengen op de themaveilingen die wij een aantal malen per jaar organiseren of, wanneer er voldoende kavels zijn om te veilen, door het organiseren van een zelfstandige veiling.

Na inventarisatie en eventuele taxatie van de goederen wordt er een veilingplan opgesteld. Vervolgens komt er een projectteam langs om de producten te omschrijven en te fotograferen. Wanneer alles compleet is gaan we aan de slag maken we een marketingplan. We hebben een grote database en zoeken gericht naar potentiële kopers in binnen- en buitenland. Het veilingaanbod staat zo’n twee weken online en tegen het einde van de veiling lopen de biedbedragen steeds verder op. Na de sluiting van de veiling dragen we zorg voor de financiële en logistieke afhandeling.

Vragen?
Neem direct contact op met onze adviseur.

Jaap Herder

Veilingadviseur ondernemers