‘De sluiting van ons bedrijf heeft een derde meer opgebracht dan we verwacht hadden.’

Autobedrijf Post in de Oosterparkwijk in Groningen stopt na ruim 53 jaar vrijwillig met alle garage-activiteiten. ‘Het is tijd om te gaan genieten nu de gezondheid het nog toelaat’, aldus Harry Post.
Over Autobedrijf Post
Autobedrijf Post is al sinds 1975 BOVAG-lid. ‘Het bedrijf begon ooit als autobedrijf Pekelder en Post aan de Paradijsvogelstraat 14 in de Oosterparkwijk. In 1969 besloot mijn vader samen met zijn 3 zoons verder te gaan als een familiebedrijf onder de naam autobedrijf Post’, aldus Harry Post.

‘In beginsel waren we dealer van het merk Vauxhall, door de jaren heen volgde er nog een dealership met Mitsubishi en tot slot werd er afgesloten met het merk Kia. Vanaf dat moment (2006) ging het autobedrijf zonder dealership verder en lag de focus op reparaties en het inkopen van auto’s op verzoek.’

Na ruim 53 jaar

In 2012 verliet Arend, de oudste van de drie broers, het bedrijf en nu ook de andere twee, Abel en Harry, de leeftijd van 65 zijn gepasseerd, was er de behoefte om te stoppen en te gaan genieten van wat het leven verder nog te bieden heeft. Na verschillende gesprekken met potentiële kopers voor het pand, bereikten de broers de afgelopen periode een akkoord. Gevolg is dat het pand op 31 december 2022 helemaal leeg moest zijn, de inboedel moest weg. ‘We kunnen alle spullen niet meenemen, we hebben er geen plek voor en we beginnen ook niet weer opnieuw.’ Dan komt de vraag: hoe pak je dit aan?

‘De naam Onlineveilingmeester.nl was al meermaals positief over tafel gegaan, dus besloten we dat een online veiling via Onlineveilingmeester.nl de ideale manier was om onze volledige inventaris snel kwijt te raken.’ Alles kwam voorbij op de veiling, van een werkplaatspers uit 1973 tot een banden balanceermachine uit 2019.

Veiling en service boven verwachting

Na afloop van de veiling geeft Harry Post aan dat de veiling en de service boven verwachting zijn verlopen. Zowel de begeleiding tijdens, voor en na de veiling, als de opbrengst hebben ons blij verrast. Via de contactpersoon werden de broers begeleid tijdens het proces van verkavelen tot de uiteindelijke uitbetaling en werden er realistische verwachtingen geschept over de veiling.

Op de vraag of Harry nog tips had voor mensen die veilen overwegen antwoord Harry: ‘Gewoon doen, het is ons alleszins meegevallen en de veiling heeft een derde meer opgebracht dan we hadden verwacht’. Naast de veiling zelf regelt Onlineveilingmeester.nl ook de aandacht in de media: ‘Aan regionale persaandacht hadden we door de inspanningen van Onlineveilingmeester.nl geen gebrek. Hierdoor hebben we alles goed kunnen verkopen.’

Vragen?
Neem direct contact op met onze adviseur.

Jaap Herder

Veilingadviseur ondernemers

Bekijk ook andere projecten

PROJECTEN

Speeltoestellen Gemeente Beuningen

PROJECTEN

Bedrijfsbeëindiging Totaal Slapen & Wonen