Onlineveilingmeester.nl
Overheden

‘Neem de stap! Ga in gesprek, de ontzorging en de opbrengst zullen je in positieve zin verrassen!’

Waterschap Drents Overijssels Delta (WDODelta) koos er, na de goede resultaten van de veilingen in het verleden, opnieuw voor om haar overtollige voorraden te veilen op Onlineveilingmeester.nl.

Bertwin Post Technisch specialist bij WDODelta:
“Dit is de 3e editie van de veiling die wij samen met Onlineveilingmeester.nl organiseren. We kwamen met hen in contact , omdat we simpelweg online zochten naar een partij die ervaring had met veilen voor de overheid. Daarbij kwam veilingplatform Onlineveilingmeester.nl naar voren. Ook tijdens de gesprekken die we voerden, werd duidelijk dat we dezelfde taal spreken.”

Veiling WDO
Veiling WDO

De aanleiding

WDODelta is efficiënter en effectiever bezig met het gebruik van materialen en machines. “Zeker na de fusie zijn we bewuster geworden en schaffen we niet meer al het materiaal zelf aan. De werkwijze in het verleden zorgde ervoor dat we onnodig veel spullen in ons bezit hebben. Een extra kostenpost, aangezien dit allemaal opgeslagen en onderhouden moet worden.”

Tijd om op te ruimen. Het waterschap startte met een zogenaamde ‘red tag’ actie, waarbij aan al het overtollige materieel en de gereedschappen een nieuwe bestemming werd toegeschreven. “We zijn deze goederen stuk voor stuk bij langs gegaan en hebben bepaald wat we ermee van plan zijn. Dat wil zeggen; we geven ze intern een nieuwe bestemming, we gaan ze veilen of we bieden het aan bij het afval.”

Een flinke klus. Hergebruik vinden we als waterschap belangrijk, daarom wilden we met deze veiling zoveel mogelijk mensen en bedrijven bereiken die onze goederen een tweede leven geven.”

De veiling

Op de veiling waren ruim 230 kavels te vinden. het ging om een verscheidenheid aan kavels, zoals  tractoren, kranen, diverse gereedschappen en werktuigen. Sommige kavels zijn nauwelijks gebruikt. Het overgrote deel is goed onderhouden en heeft de jaarlijkse keuringen gehad.
“Alle kavels die op de veiling werden aangeboden, waren afkomstig van zeker 9 locaties uit onze regio. In Beilen hebben we dit overzichtelijk bij elkaar gezet. ” De veilingmedewerkers van Onlineveilingmeester.nl zorgden voor de fotografie en een duidelijke omschrijving van het materieel.

Veiling WDO

Waarom niet verkopen maar veilen met Onlineveilingmeester.nl?

“Voorheen ruilden we het overtollige materieel in bij de leverancier, boden we het aan onder ons personeel en organiseerden we voor de bedrijven in de regio een soort van uitverkoop/ veiling op uitnodiging. Dit is alleen lang niet zo transparant en integer als online veilen. Waar met de oude werkwijze een duidelijk risico was op belangenverstrengeling is dat met veilen absoluut niet het geval.”

Bertwin geeft aan dat het waterschap door online te veilen een veel groter publiek bereikt dan ze voorheen ooit voor mogelijk hadden gehouden. Niet alleen in Nederland maar ook in andere delen van Europa. “Het is een transparantie manier om je overtollige materieel te verkopen. Iedereen krijgt de kans om mee te bieden.”

Veiling WDO

Het resultaat

“Veilen bij Onlineveilingmeester.nl is laagdrempelig en het toegankelijke en gespecialiseerde personeel doet er alles aan om ons te ontzorgen. We zijn dan ook zeer tevreden. We vallen zo’n beetje elke keer weer van onze stoel als we naar de opbrengst kijken en tot nu toe hebben we echt elke kavel verkocht. Het blijkt dus dat overal wel een markt voor is.”

WDODelta vraagt ook altijd aan een gespecialiseerde opkoper een waarde toe te kennen aan de kavels. “Deze waarde inschatting wordt elke keer weer ruimschoots overtroffen.”

“Een veilingobject (kavel) dat me bij is gebleven, is de smalspoor Fendt trekker. Een man met een kleinschalige wijnkwekerij had veel interesse. Zijn bedrijf ligt in België, tegen de Franse grens aan. Dat weerhield hem er niet van om een kijkje te komen nemen op de kijkdag in Beilen. Hij heeft er echt moeite voor gedaan, dat vind ik zo mooi om te zien. De match tussen de eigenaar en de Fendt was er gelijk, inmiddels staat de trekker bij zijn nieuwe thuis in België.”


Tips voor anderen die veilen overwegen.

Er zijn ook wel eens goederen die voor een lagere prijs worden verkocht dan vooraf gedacht. Dat moet je voor lief nemen, de focus ligt op het eindresultaat en dit is altijd dik in orde!“

Neem de stap en ga in gesprek. De ontzorging en de opbrengst zullen je in positieve zin verrassen!”

 

Vragen?
Neem direct contact op met onze adviseur.

Frans Damminga

Veilingadviseur overheid

Bekijk ook andere projecten

PROJECTEN

Vrijwillige bedrijfsbeëindiging Restaurant de Pauw

PROJECTEN

Smalspoor tractor voor de Fuhler groep