Onlineveilingmeester.nl
Overheden

‘Op deze manier kom ik toch snel en gemakkelijk van de gehele inboedel af en hoop ik ons bedrijf met een mooie opbrengst af te kunnen sluiten.’

Ron Varwijk begon in 1981, na zijn militaire dienst en diverse stages in de meubelindustrie (waaronder als meubelstoffeerder), in het bedrijf van zijn vader; Varwijk meubels en verhuizingen in Hardenberg. In 1998 nam Ron het bedrijf samen met zijn vrouw Aly over en veranderde de naam in Totaal slapen en wonen. In eerste instantie richtte het bedrijf zich op zowel slapen en wonen als kampeerartikelen zoals tenten en tuinmeubilair.
In 2007 besloten Ron en Ali om een nieuw pand te laten bouwen aan Stelling 1 in Hardenberg, deze werd geopend in april 2008. Bij de opening werd bewust gekozen om het onderdeel kampeerartikelen te laten vallen en verder te specialiseren op het gebied van slapen en wonen. ‘Kwaliteit was voor ons het belangrijkste dus werkten we voornamelijk met in Nederland geproduceerde artikelen aangevuld met enkele Scandinavische merken zoals Tempur.’ Bij de opening van het pand ontstond de behoefte om aandacht te vragen voor verantwoord ondernemen. ‘We vroegen de bezoekers die de opening kwamen vieren dan ook om geen bloemen mee te nemen maar een storting te doen aan stichting Barnabas.’

Na vele succesvolle jaren in het nieuwe pand speelde er in 2019 een wens bij het stel om meer van het leven te gaan genieten en de zaak te verkopen. Corona schopte dat plan echter in de war omdat niemand er, door de lockdown, op zat te wachten om een pand te kopen. Het stel besloot daarom door te gaan met hun bedrijf, al deden ze dit nog wel in een afgeslankt aantal openingsdagen.
Toen in de afgelopen maanden de stichting ‘kringloop voor Red een kind’ aanklopte om het pand over te nemen begon het verantwoorde ondernemershart weer sneller te kloppen en besloten Ron en Aly dat dit een mooie afsluiting was. Dit stelde ze echter ook voor een nieuwe uitdaging; het pand moest voor 1 december leeg opgeleverd worden. Onlineveilingmeester.nl garandeerde een bezemschone oplevering, weer een zorg minder.

‘Via via hoorden we positieve geluiden over veilen met Onlineveilingmeester.nl’

‘Via een collega-ondernemer in Hardenberg hoorden we positieve geluiden over Onlineveilingmeester.nl dus besloten we om de overgebleven inboedel via de online veiling aan te bieden. Op deze manier kom ik toch snel en gemakkelijk van de gehele inboedel af en hoop ik met een mooie opbrengst af te kunnen sluiten.’ Zo werden er onder andere bijzondere items als een Indonesisch ledikant geveild. Ook konden er complete bedden, tafels met stoelen en A-merk matrassen gekocht worden.

Door te kiezen voor Onlineveilingmeester.nl heeft Totaal Slapen & Wonen gekozen voor een circulaire oplossing voor hun producten. De producten komen goed terecht en met een mooie opbrengst op zak kan worden afgesloten. De officiële afsluiting van het pand deed Ron met zijn kleinzoon, die ook bij de opening in 2008 aanwezig was, en met zijn kleindochter. ‘Het is mooi geweest!’.

Vragen?
Neem direct contact op met onze adviseur.

Jaap Herder

Veilingadviseur ondernemers

Bekijk ook andere projecten

PROJECTEN

Vrijwillige bedrijfsbeëindiging Restaurant de Pauw

PROJECTEN

Smalspoor tractor voor de Fuhler groep