Agribidding.com
Overheden
Duurzaam
Veilen

Snel en duurzaam je voorraden opruimen

Mechanisatiebedrijf GroeNoord bestaat sinds 2011 en is een grote John Deere-dealer in Noordoost-Nederland en één van Nederlands grootste mechanisatiebedrijven.

Onlangs sloot al weer de vierde veiling van GroeNoord op Agribidding.com, het agrarische veilingplatform dat naast Onlineveilingmeester.nl onderdeel uitmaakt van OVM | Group. Na het succes van de eerste drie veilingen besloot GroeNoord om structureel de samenwerking aan te gaan en het overtollige materieel en een deel van de handelsvoorraad op regelmatige basis via de veiling aan te bieden. ‘We willen snel en rigoureus onze voorraden opruimen en daar is veilen een uitstekend middel voor’, aldus Aart Spriensma, commercieel directeur van GroeNoord.

Waarom Onlineveilingmeester.nl?

GroeNoord koos voor Agribidding.com vanwege de goede verstandhouding, het persoonlijke contact, de flexibele service en het meedenken waar het gaat om de presentatie van het aanbod. ‘Alle uitvoerende werkzaamheden pakken we samen met een vaste veilingmedewerker van Agribidding.com op. Na een korte periode weet iedereen wat er van elkaar wordt verwacht’ zo geeft Aart Spriensma aan. ‘Daarnaast is het circulaire karakter van veilen voor ons ook een reden om hiervoor te kiezen. Duurzaamheid speelt breed binnen ons bedrijf. We proberen onder andere zoveel mogelijk materialen te hergebruiken en gaan zo efficiënt mogelijk om met het gebruik van energie. Daarnaast bestaat een deel van onze vloot uit elektrische auto’s.’

Waarom veilen in plaats van verkopen?

‘Eerlijk gezegd hadden we de eerste keer een voorzichtige en licht kritische verwachting bij veilen, onze verwachting is echter positief overtroffen. We zijn tevreden met de opbrengst en de financiële afhandeling gaat mooi vlot. Het mooie is ook dat als je begint met veilen, je weet dat je een maand of twee later het grootste gedeelte van je materieel kwijt bent.’ Inmiddels heeft GroeNoord het online veilen dan ook omarmt als onderdeel van de verkoopactiviteiten voor overtollige inventaris en handelsvoorraad.

Geïnteresseerden van agrarische materieel konden onder andere meebieden op werktuigen voor veehouders, akkerbouwers en aannemers. Ook kon men bieden op diverse tractoren. Op het gebied van tuin en park gingen onder andere meerdere bladblazers, robotmaaiers en kettingzagen onder de hamer.

De veiling trok een zeer gevarieerd en internationaal publiek die een ware biedingsstrijd voerden. Zo ging de strijd om een John Deere tractor tussen een Let, Spanjaard en Serviër. De eerste twee bieders delfden het onderspit; het hoogste bod kwam uit Servië. Onlineveilingmeester.nl hielp deze bieder uiteindelijk ook met de exportdocumentatie en het transport.

Tips voor anderen die veilen overwegen

Vragen?
Neem direct contact op met onze adviseur.

Jaap Herder

Veilingadviseur ondernemers

Bekijk ook andere projecten

PROJECTEN

Bedrijfsbeëindiging Ron Lentjes Tegels & Sanitair

PROJECTEN

Speeltoestellen Gemeente Beuningen