Onlineveilingmeester.nl
Overheden

‘Wanneer je twijfelt over veilen, ga dan gewoon eens een veiling volgen. Dan kun je zien hoe het in zijn werk gaat en wat de opbrengsten zijn die worden gerealiseerd.’

De gemeente Eindhoven heeft onlangs een aantal aanhang- en opzetstrooiers, sneeuwschuivers en sneeuwborstels uit hun machinepark geveild bij Onlineveilingmeester.nl. Dit hebben ze gedaan om zo een deel van de gebruikte strooiers te vervangen om nieuwe te kunnen aanschaffen, en om ruimte te maken door overtollige machines te verkopen. De gebruikte machines krijgen zo een tweede leven en de gemeente realiseert een mooie, marktconforme opbrengst. Twee vliegen in één klap dus! 

Ruud Jacobs, medewerker Ruimtelijke Uitvoering – Stadbeheer bij de Gemeente Eindhoven, licht toe waarom ze hebben gekozen voor het verkopen op een online veiling: ‘Als gemeente, en dan met name de winterdienst, hebben we de ambitie om de levensduur van materieel te verlengen. Dit realiseren we onder andere door machines te updaten. Soms kom je echter in de situatie waarbij ouder materieel moet worden vervangen door nieuwe machines. Als we het huidige machinepark niet kunnen aanpassen, gaan we over tot verkoop. Zo maken we een ander blij en realiseren we een mooie opbrengst.’

Waarom hebben jullie gekozen voor Onlineveilingmeester.nl?

Voorheen veilden we bij een partij die dichter bij ons in de buurt zat maar uiteindelijk konden we daar ons materieel niet meer brengen. We volgden de veilingen op Onlineveilingmeester.nl al met regelmaat en hadden er zelf ook al eens iets gekocht. Vanuit die ervaringen en de prettige gesprekken met Frans, Adviseur Overheidsveilingen bij Onlineveilingmeester.nl, kozen we ervoor om het veilen ook eens bij jullie te proberen. Daarnaast vinden we het ook prettig dat wij kunnen deelnemen aan de overheidsveilingen die jullie organiseren. We hebben toch het idee dat dit een bepaald publiek aantrekt en dat dit bij jullie de juiste aandacht krijgt. 

Na de veiling

Ruud: ‘Wij zijn zeer tevreden over het proces, de veiling heeft veel meer opgebracht dan wij zelf in gedachten hadden. Daarnaast vond ik de communicatie van Onlineveilingmeester.nl professioneel, de financiële afwikkeling verliep vlot en soepel en alle documentatie was in één keer goed geregeld. Dat alles heeft ons positief verrast!’ 

Geïnteresseerden van agrarische materieel konden onder andere meebieden op werktuigen voor veehouders, akkerbouwers en aannemers. Ook kon men bieden op diverse tractoren. Op het gebied van tuin en park gingen onder andere meerdere bladblazers, robotmaaiers en kettingzagen onder de hamer.

De veiling trok een zeer gevarieerd en internationaal publiek die een ware biedingsstrijd voerden. Zo ging de strijd om een John Deere tractor tussen een Let, Spanjaard en Serviër. De eerste twee bieders delfden het onderspit; het hoogste bod kwam uit Servië. Onlineveilingmeester.nl hielp deze bieder uiteindelijk ook met de exportdocumentatie en het transport.

Na de veiling

Wanneer een product op de veiling komt, kan er geboden worden door bedrijven en particulieren in Nederland, maar ook daarbuiten. Vaak zien we dat een product zoals een zoutstrooier naar het buitenland gaan. In dit geval heeft de gemeente Zwartewaterland de machine gekocht. De nieuwe strooier wordt ingezet bij langdurige of extreme gladheid. De strooier is in goede staat. Met de aanschaf bespaart de gemeente veel geld én draagt ze bij aan circulaire economie door een product te hergebruiken. De strooier wordt door de gemeente geheel nagelopen, gekeurd en voorzien van nieuwe software. Daarna kan de zoutstrooier nog jaren mee. 

Voordelen van veilen

Vragen?
Neem direct contact op met onze adviseur.

Frans Damminga

Veilingadviseur overheid

Bekijk ook andere projecten

PROJECTEN

Overtollig materieel WDO Delta

PROJECTEN

Bedrijfsbeëindiging Autobedrijf Post