Geef het door!

Geef het door!

Voor overheden is het online veilen van overtollig overheidsmaterieel een duurzame, transparante én effectieve oplossing. Het levert naast een mooie opbrengt ook de meest circulaire oplossing voor hergebruik op.

Overheidsinstellingen ontzorgt

Op lange en vermoeiende verkooptrajecten zit niemand te wachten. Zeker niet als er een snel, betrouwbaar en transparant alternatief is om overtollige goederen voor een marktconforme prijs te verkopen.
Sinds enkele jaren is Onlineveilingmeester.nl aangewezen als hét veilingplatform voor het snel en transparant verkopen van goederen van Domeinen Roerende Zaken (DRZ). Wekelijks organiseren we veilingen met goederen zoals exclusieve sieraden, kunst, kleding en kantoorinventaris. DRZ, maar ook Staatsbosbeheer, gemeenten, waterschappen en provincies kiezen voor een samenwerking met OVM | Group vanwege de circulaire insteek, goede opbrengsten, het persoonlijke contact en onze doelgerichte aanpak.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

De voordelen voor jouw overheidsinstantie

1

Circulair

Veilen is van nature circulair; waardebehoud wordt gerealiseerd door hergebruik van producten (re-use) of van onderdelen (recycling).

Wij zorgen ervoor dat de levensduur van goederen en materieel wordt verlengd door ze onder de aandacht te brengen bij nieuwe eindgebruikers.

2

Transparant & integer

Eén van de belangrijkste redenen voor overheidsinstanties om te kiezen voor het verkopen van goederen en materieel via een online veiling is de transparantie en integriteit. Na het sluiten van de kavels, worden deze toegekend aan de hoogste bieder. Gegevens van de bieder zijn voor de opdrachtgever niet zichtbaar, waardoor er nooit sprake is van belangenverstrengeling.

3

Gemak

Online veilen betekent zorgeloos je goederen en materieel verkopen. Wij nemen je het werk uit handen maar tegelijkertijd behoud je het overzicht en de grip. Veilen kan vanaf een eigen locatie of een van onze locaties. De manier van veilen kun je zelf bepalen, maar we adviseren je hier graag over.

4

Marktconforme opbrengst

Onze uitdaging begint bij het vinden van de juiste potentiële kopers in binnen- en buitenland. Deze leiden we naar de veiling, waar ze mee kunnen bieden op de producten of het materieel van de opdrachtgever. Hiermee realiseren we een marktconforme opbrengst, de markt bepaald immers het bod.

Alles in huis om circulaire oplossingen te bieden en te ontwikkelen.

Hoe? Door met opdrachtgevers slim samen te werken. Bij circulair ondernemen gaat het niet meer om het bedrijf dat je vertegenwoordigt, maar om het gezamenlijk doel dat je nastreeft. ”Wij denken graag mee”, aldus Laurens Damminga, veilingadviseur overheid.

Wij verkeren in goed gezelschap

een greep uit onze opdrachtgevers

Veilen voor Domeinen Roerende Zaken

Sinds 2020 veilen we naast in beslag genomen goederen ook overtollige rijksgoederen, zoals defensiegoederen, kantoorinrichtingen en hardware uit rijksdienstgebouwen. Deze goederen gaan onder de virtuele hamer op ons veilingplatform Onlineveilingmeester.nl.

Benieuwd hoe je verkoopt via een online veiling?

Een product verkopen kan eenvoudig in vier stappen

Inventarisatie en/of taxatie

Presentatie en promotie

De veiling gaat van start!

Afgifte en financiële afronding

Benieuwd hoe je verkoopt via een online veiling?

Een product verkopen kan eenvoudig in vier stappen

Inventarisatie en/of taxatie

Presentatie en promotie

De veiling gaat van start!

Afgifte en financiële afronding

Vragen?
Neem direct contact op met onze adviseur.

Frans Damminga

Veilingadviseur overheden